Politiet har sikret filmopptak fra dødsulykken i Øygarden

I etterforskningen av dødsulykken på Toftøy i Øygarden har politiet sikret seg filmopptak fra bussen.

Mannskaper fra politiet og Statens vegvesen på ulykkesstedet i Torsvik i Øygarden kommune, der en gutt på 12 år omkom etter å ha blitt påkjørt av en personbil.Foto: Marit Hommedal / NTB
Mannskaper fra politiet og Statens vegvesen på ulykkesstedet i Torsvik i Øygarden kommune, der en gutt på 12 år omkom etter å ha blitt påkjørt av en personbil.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Bussen som sto på holdeplassen, hadde overvåkingskamera som filmet framover da en tolv år gammel gutt ble påkjørt av en forbipasserende bil og døde i forrige uke. Politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen sier til Bergens Tidende mandag at etterforskerne har sikret bildene fra bussen.

– Vi har gode bilder fra bussen, uten at jeg vil si nøyaktig hva de viser. Men kameraet dekker ikke absolutt alle vinkler. Bildene fra bussen hjelper oss å forstå hva som skjedde, sier Svendsen.

Før helgen uttrykte politiet at de også hadde godt håp om å hente ut bilder fra personbilen som traff gutten, men det var mandag ennå ikke blitt gjort. Bilføreren i 30-årene er fremdeles siktet, men ennå ikke avhørt. Han har det selv vanskelig etter dødsulykken, opplyser Svendsen til Bergensavisen.

Ulykken der tolvåringen døde, skjedde tirsdag i forrige uke på Toftøyvegen etter at flere barn hadde gått av bussen. Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen, og det er ikke noe fotgjengerfelt i tilknytning til bussholdeplassen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer