Politiet har økt bemanning utenfor ambassadene til Russland og Ukraina

Politiet har økt tilstedeværelse utenfor ambassadene til Russland og Ukraina i Oslo. Torsdag morgen ble det kastet egg på den russiske ambassaden.

Ukrainas ambassade i Oslo, med et par politibiler foran. Russland startet i natt et angrep på Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB
Ukrainas ambassade i Oslo, med et par politibiler foran. Russland startet i natt et angrep på Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har økt tilstedeværelse utenfor ambassadene til Russland og Ukraina i Oslo. Torsdag morgen ble det kastet egg på den russiske ambassaden.

Torsdag er det utplassert flere politipatruljer utenfor ambassadene.

– Det er for å beskytte de diplomatiske forpliktelsene Norge har for å sikre utenlandske ambassader i kongeriket, opp imot situasjonen som foregår, sier operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt.

Wien-traktaten setter føringer for hva gjestelandet plikter å gjøre for å sikre de diplomatiske stasjonene i landet.

Politi foran Russlands ambassade i Oslo. Russland startet i natt et angrep på Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB
Politi foran Russlands ambassade i Oslo. Russland startet i natt et angrep på Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

– Oslo politidistrikt har alltid dedikerte ressurser for å sikre ambassadene, men på grunn av situasjonen er bemanningen eskalert opp på disse lokalitetene.

Sannes vil ikke kommentere hvordan politiet anser trusselbildet.

– Har ambassadene mottatt meldinger av truende art?

– Det var en episode i 7-tiden, ved den russiske ambassaden, der en person hadde hengt opp noen bannere. Litt i forkant ble det meldt om kasting av egg og tomater på ambassaden, sier Sannes.

En person ble tatt hånd om av politiet og bortvist fra stedet.

(©NTB)

Mer om