Politiet har fått nytt tips i Silje-saken

Statsadvokaten har sendt Silje-saken tilbake til Trøndelag politidistrikt etter at det har kommet inn et nytt tips til politiet.

I begynnelsen av november avsluttet Trøndelag politidistrikt etterforskningen og sendte saken over til Trøndelag statsadvokatembeter. Nå har de fått saken i retur. Foto: Gorm Kallestad / NTB
I begynnelsen av november avsluttet Trøndelag politidistrikt etterforskningen og sendte saken over til Trøndelag statsadvokatembeter. Nå har de fått saken i retur. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av november avsluttet Trøndelag politidistrikt etterforskningen og sendte saken over til Trøndelag statsadvokatembeter. Men nå har saken tatt en ny vending, melder Adresseavisen.

– Det har kommet et tips. Det blir derfor gjennomført nye etterforskningsskritt, og saken er sendt tilbake fra Statsadvokaten, bekrefter etterforskningsleder Øyvind Jørgensen i Trøndelag politidistrikt.

Etterforskningslederen ønsker ikke å gå inn på hva de nye opplysningene går ut på.

Silje Marie Redergård (5) ble funnet død i en akebakke på Tiller i Trondheim i 1994. Tre gutter på fire, fem og seks år fikk den gang skylden for venninnens død.

De tre guttene har fortsatt status som mistenkte i saken, fortalte politiadvokat Mette Kollstrøm til Adresseavisen i november. Statusen betyr at de har styrkede rettigheter og har fått oppnevnt forsvarere.

Etterforskningen i saken ble beordret gjenopptatt i desember i fjor. Det er gjennomført tekniske undersøkelser i saken og innhentet ny sakkyndig vurdering basert på obduksjonsrapporten fra 1994. Politiet har siden januar vært i kontakt med rundt 40 vitner, blant dem flere vitner som ikke har vært involvert i saken tidligere.

I tillegg har politiet gjennomgått journaler fra offentlige etater. Etterforskningsgruppen har hatt bistand fra Kripos og hele veien etterforsket saken ut fra flere hypoteser, blant annet om det kan finnes alternative gjerningspersoner.

(©NTB)

Mer om