Politiet har avdekket stort narkotikanettverk

Politiet har avdekket et narkotikanettverk som skal ha smuglet store mengder heroin og kokain fra Oslo til Tromsø månedlig siden 2018.

Politiinspektør Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
Politiinspektør Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Vis mer
Publisert

Narkotikanettverk med trolig årelange leveranser til Nord-Norge avdekketID: 17671101NTB

– Dette nettverket fremstår som godt organisert med tilhørende logistikk for frakt av narkotika og kontanter, som har forsynt Troms med heroin i flere år, sier politiinspektør Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.

Etterforskningen, som startet i fjor høst, har vært rettet mot ni aktører mellom 20 og 50 år. De fleste er norske statsborgere som tilhører et somalisk miljø. Flere av dem har vært varetektsfengslet i ulike tidsrom siden august.

– Det er beslaglagt større mengder heroin og amfetamin i Tromsø og Oslo i forbindelse med etterforskningen, hvorav det største enkeltbeslaget er cirka 700 gram heroin på en privatadresse i Tromsø, sier Myrvoll.

I tillegg er flere personer i Troms siktet. De skal ha vært involvert i behandlingen av penger eller mottak av heroin eller amfetamin ment for videresalg.

Politiet mener at nettverket har distribuert store mengder heroin i Nord-Norge i flere år.

Etterforskningen er i en avsluttende fase. Saken vil etter hvert bli oversendt påtalemyndigheten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer