Politiet har åpnet fem graver på leting etter Trine Frantzen

Politiets søk etter savnede Trine Frantzen fortsetter på Øvsttun gravplass i Bergen. Torsdag ettermiddag åpnet politiet den femte graven.

Her fra da politiet sammen med firmaet Cowi skannet flere graver på gravplassen i april. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Her fra da politiet sammen med firmaet Cowi skannet flere graver på gravplassen i april. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter flere måneders skanning av ulike graver på Øvsttun gravplass i Bergen, startet politiet onsdag gravearbeidet for å søke etter Trine Frantzen. Planen er at politiet skal være ferdig med arbeidet torsdag.

– Vi har avsluttet søket i grav nummer tre. Der ble det ikke gjort funn. Vi arbeider videre med grav fire og fem. Det arbeidet pågår i noen timer utover kvelden, opplyste politiinspektør Tore Salvesen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende i 16-tiden torsdag.

Han opplyser at politiet vil informere mediene når arbeidet er avsluttet.

Åpne to graver onsdag

Tolv graver på gravplassen har blitt undersøkt med en spesiell skanner, utført av selskapet Cowi. Onsdag morgen sperret politiet av et felt nær kapellet, og åpnet to graver i forbindelse med søket.

Politiet har opplyst at de kun skal undersøke det øverste laget på gravplassen, og vil ikke berøre den opprinnelige gravlagte. De har også understreket tidligere at de ikke skal åpne eller flytte kister eller urner.

Borte siden 2004

Årsaken til at politiet har undersøkt Øvsttun gravplass er at den ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist ble sett. En teori er at Frantzen, som tilhørte et belastet rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

31-åringen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med henne eller funnet henne. Fram til nå har det vært jobbet med saken i flere perioder alt ettersom hva slags tips som har kommet inn.

To personer, den ene Frantzens samboer, ble siktet for forsettlig drap i 2007, men saken ble henlagt året etter på grunn av bevisets stilling. Saken ble gjenopptatt i 2012, da det også kom inn nye tips.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer