Boligbrann i Lier

Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser etter boligbrannen i Lier

Politiet vil mandag gå inn i brannruinene i tomannsboligen på Lier for å gjennomføre tekniske undersøkelser. To personer mistet livet i den eksplosive brannen.

To personer mistet livet etter boligbrannen i Lierskogen i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
To personer mistet livet etter boligbrannen i Lierskogen i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– De tekniske undersøkelsene vil bli iverksatt for fullt i dag. Nå er åstedet kjølnet helt ned, og det blir mulig å gå inn der. Brannårsaken er fremdeles ukjent, sier politiadvokat Jarle Vist i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

To personer omkom i brannen. I tillegg ble en kvinne og en mann skadd. De kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje, og det er kun snakk om mindre bruddskader, ifølge politiet.

– De omkomne er foreløpig ikke formelt identifisert, men vi har grunn til å tro at det var de som var bosatt i huset, og at de er foreldrene til de to som ble skadd. De to skadde er voksne barn, sier Vist.

De omkomne skal obduseres, og de to skadde skal avhøres i løpet av mandagen.

Avhører naboer

Nødetatene ble varslet om brannen i trehusbebyggelsen på Lierstranda i Buskerud 38 minutter over midnatt natt til søndag. Brannen startet i en tomannsbolig, og flammene spredde seg derfra til to nærliggende hus. Det ene er nå revet, og det andre totalskadd.

Rundt 40 personer ble evakuert i området rundt brannen, og totalt 18 personer ble innlosjert på hotell.

– Vi gjennomførte en rekke avhør av naboene som bor i nærområdet søndag. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger som kan kaste lys over brannårsaken. Flere naboer vil bli avhørt i dag, sier Vist.

Etterlyser tips

Politiet etterforsker saken bredt og undersøker flere hypoteser. Ifølge TV 2 utelukker ikke politiet at brannen kan ha vært påsatt.

Politiet etterlyste søndag tips fra eventuelle vitner som kan ha observert noe i tidsrommet fra før midnatt og fram til cirka klokka 00.38 natt til søndag.

Ifølge Vist har det foreløpig ikke kommet tips som omhandler brannårsak eller eventuelle gjerningspersoner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer