To personer mistet livet etter boligbrannen i Lierskogen i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
To personer mistet livet etter boligbrannen i Lierskogen i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Boligbrann i Lier

Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser etter boligbrannen i Lier

Politiet vil mandag gå inn i brannruinene i tomannsboligen på Lier for å gjennomføre tekniske undersøkelser. To personer mistet livet i den eksplosive brannen.

Publisert

– De tekniske undersøkelsene vil bli iverksatt for fullt i dag. Nå er åstedet kjølnet helt ned, og det blir mulig å gå inn der. Brannårsaken er fremdeles ukjent, sier politiadvokat Jarle Vist i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

To personer omkom i brannen. I tillegg ble en kvinne og en mann skadd. De kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje, og det er kun snakk om mindre bruddskader, ifølge politiet.

– De omkomne er foreløpig ikke formelt identifisert, men vi har grunn til å tro at det var de som var bosatt i huset, og at de er foreldrene til de to som ble skadd. De to skadde er voksne barn, sier Vist.

De omkomne skal obduseres, og de to skadde skal avhøres i løpet av mandagen.

Avhører naboer

Nødetatene ble varslet om brannen i trehusbebyggelsen på Lierstranda i Buskerud 38 minutter over midnatt natt til søndag. Brannen startet i en tomannsbolig, og flammene spredde seg derfra til to nærliggende hus. Det ene er nå revet, og det andre totalskadd.

Rundt 40 personer ble evakuert i området rundt brannen, og totalt 18 personer ble innlosjert på hotell.

– Vi gjennomførte en rekke avhør av naboene som bor i nærområdet søndag. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger som kan kaste lys over brannårsaken. Flere naboer vil bli avhørt i dag, sier Vist.

Etterlyser tips

Politiet etterforsker saken bredt og undersøker flere hypoteser. Ifølge TV 2 utelukker ikke politiet at brannen kan ha vært påsatt.

Politiet etterlyste søndag tips fra eventuelle vitner som kan ha observert noe i tidsrommet fra før midnatt og fram til cirka klokka 00.38 natt til søndag.

Ifølge Vist har det foreløpig ikke kommet tips som omhandler brannårsak eller eventuelle gjerningspersoner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.