Politiet frykter at fire mennesker var i enebolig som brant ned i Svelvik

Fire mennesker var trolig i bygget da et bolighus i Drammen brant ned til grunnen natt til mandag, opplyser politiet. Kommunens kriseteam er varslet.

Nødetatene er på stedet der en enebolig brant ned natt til mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB.
Nødetatene er på stedet der en enebolig brant ned natt til mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB. Vis mer
Publisert

– Vi frykter at de kan ha vært i huset da det brant, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas til NTB.

Aas sier at det er for tidlig å si noe om mulig årsak til brannen.

– Hvis fire personer har omkommet i brannen, så er dette er en dypt tragisk hendelse. Ledelse og kriseteamet i Drammen kommune er varslet og er i gang med å iverksette nødvendige tiltak, sier han.

Jobber med å varsle pårørende

De nærmeste pårørende er blitt varslet om brannen, men politiet jobber med å få varslet pårørende som bor andre steder i landet.

Til TV 2 sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud i Sørøst politidistrikt at politiet har indikasjoner på at de fire var hjemme da det brant.

Politiet meldte om brannen i en enebolig i Sandsveien i Svelvik i Drammen kommune klokken 2.27 natt til mandag. I 3.30-tiden opplyste politiet at det var en kraftig brann. To timer senere hadde huset brent ned. Politiet hadde da varslet Drammen kommunes kriseteam.

Kommunen bistår

I 7-tiden var det fortsatt for varmt til å gå inn i ruinene.

– Det har vært en voldsom varmeutvikling, og det er ennå for tidlig å gå inn i branntomta, sier Johnsrud til Drammens Tidende.

– Vi er orientert om hva som har hendt. Politiet håndterer saken utover dagen, men kommunen vil så klart bistå der det er behov. Det er viktig at vi ivaretar de som har behov for det, sier ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg til Drammens Tidende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer