Politiet: Fortsatt ikke livsbevis i Lørenskog-saken

Det har fortsatt ikke kommet bevis for at den antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen fra Lørenskog er i live, opplyser politiets etterforskningsleder.

Eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lederen for etterforskningen, politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt, stilte fredag opp i en sending hos Romerikes Blad. Han opplyser at de ikke har mottatt livsbevis.

Det har nå gått 107 dager siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar.

Ny kontakt

Mandag denne uka opplyste politiet at det har vært ny kontakt med de antatte gjerningspersonene. Dette skjedde via en plattform som er bedre egnet for kommunikasjon enn den forrige. Politiet har ikke sagt noe om hva slags kommunikasjonsform det dreier seg om.

– Vi mener at det er samme avsender og at den henvendelsen vi har fått, er reell, sier Brøske til lokalavisa.

Han bekrefter at henvendelsen inneholdt et budskap, men er taus om hva dette er, slik politiet også var tidligere i uka.

– Jeg kan heller ikke nå gå i detalj om innholdet, utover å henvise til bistandsadvokaten, sier politiinspektøren.

Enveiskommunikasjon

Ifølge ham er det snakk om enveiskommunikasjon.

– Vi ønsker absolutt en kommunikasjonsform som kan gå begge veier, sier Brøske, som samtidig betegner utviklingen med en ny form som god.

Politiet har tidligere bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta. Det har kommet inn over 1.400 tips i saken.

Politiinspektør Brøske oppfordrer fortsatt lokalbefolkningen til å være å årvåkne, blant annet ved legge merke til om noen nye flytter inn i leiligheter eller om det er nye biler i nabolaget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer