Politiet får kritikk for å ha brukt kyllinggrep

Politiet i Haugesund får kritikk for å ha brukt et spesielt halsgrep, kalt kyllinggrep, i en dom fra Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver Haugesunds Avis.

Natt til 1. juli besluttet politiet å frakte en mann til arresten, fordi han var blitt bortvist fra Haugesund sentrum og nektet å oppgi personalia. Det oppsto et basketak som er dokumentert på video, og en av politimennene brukte et spesielt halsgrep.

I dommen fra Haugaland og Sunnhordland tingrett blir mannen dømt for blant annet vold mot offentlig tjenestemann. Politiet får imidlertid kritikk for halsgrepet, som ifølge dommen gjerne kalles kyllinggrep.

– Dette grepet er generelt betraktet som farlig, og dette er skarpt påpekt ved rundskriv fra Riksadvokaten allerede for 30 års tid tilbake, står det i dommen.

Retten mener grepet bare kan forsvares unntaksvis i kritiske situasjoner, men at pågripelsen ikke var en slik situasjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer