Politiet får kjeft fra foreldre når de avbryter barnas fyllefester

Mor: - Politiet ødela bursdagsfesten.

(upublisert) Opprettet

Politiet skal passe på at barn og unge ikke ruser seg, men mange foreldre har et annet syn, og klager når politiet avbryter hjemme alene-festene.

I Oslo-politiets klagerapport for 2014 er det mange eksempler på foreldre som klager på politiets innblanding, melder NRK. En av klagene lyder som følger:

«Politiet avbrøt «alene hjemme-fest» der flere under 18 år var sterkt beruset. Mor mener politiet ødela bursdagsfeiringen til datteren.»

– Det er ikke uvanlig at foreldre er misfornøyde, så jeg hever ikke øyenbrynene av å høre en slik klage. Det er ganske vanlig når festen er lagt til rette med støtte fra foreldrene. Da blir ofte politiet en ekstern, synlig syndebukk som ødelegger festen, sier Anne Merete Ansok ved forebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon til kanalen.

Ansok sier det er de foreldrene som selv legger til rette for hjemmefestene, som er vanskeligst å samarbeide med. Hun understreker at alkoholloven også gjelder hjemme, og forteller at de ofte opplever at det er foreldrene som har stått for alkoholserveringen. Noen av foreldrene er også beruset selv.

Politiet får også en rekke andre klager, blant annet fra foreldre som ikke kan forstå hvorfor politiet ikke har hatt mulighet til å kjøre barna deres hjem fra byen, når de har gått tomme for penger. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.