Politiet fant 90 mennesker i hus i USA – tror det er menneskesmugling

Politiet fant mer enn 90 mennesker i et bolighus i Houston de mener ble brukt i en menneskesmuglingsoperasjon.

Politiet arbeider ved huset i Houston der det ble funnet mer enn 90 mennesker. Foto: Godofredo A. Vásquez / Houston Chronicle via AP / NTB
Politiet arbeider ved huset i Houston der det ble funnet mer enn 90 mennesker. Foto: Godofredo A. Vásquez / Houston Chronicle via AP / NTB Vis mer
Publisert

Politiet gikk til aksjon etter at noen torsdag kveld ringte nødetatene og sa at en person som sto dem nær ble holdt der mot sin vilje.

Da en innsatsstyrke tok seg inn i huset sier visepolitisjef Daryn Edwards at de oppdaget en stor gruppe voksne som hadde krøpet seg sammen. Det var fem kvinner, mens resten var menn.

Menneskene fortalte politiet at de ikke hadde spist på lenge.

– Det var en stor overraskelse da vi gikk inn i huset og så det vi så, sier Edwards.

Helsepersonell ble kalt til stedet. Politiet etterforsker saken som mulig menneskesmugling. Ifølge politiet dreier det seg trolig ikke om menneskehandel.

Flere av de 90 personene som var i huset på to etasjer hadde symptomer på koronavirus, og alle skal nå testes. Edwards sier de ikke vet hvor menneskene i huset kom fra, men grensen til Mexico ligger like ved.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer