Politiet etterforsker fremdeles Siv Jensen

Tidligere Frp-leder Siv Jensen etterforskes fremdeles av Oslopolitiet i forbindelse med et brudd på koronareglene under 17. mai-feiringen.

Siv Jensen etterforskes fremdeles av politiet i Oslo for brudd på koronareglene. Foto: Lise Åserud / NTB
Siv Jensen etterforskes fremdeles av politiet i Oslo for brudd på koronareglene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Siv Jensen-saken er fremdeles under etterforskning, skriver kommunikasjonsrådgiver Steinar Wulfsberg-Gamre i Oslo politidistrikt i en sms til NTB.

Oslo politidistrikt opprettet 19. mai en sak om mulig brudd på koronabestemmelsene etter at det ble kjent at tidligere Frp-leder Siv Jensen og hennes familie brøt koronareglene i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos Jensens mor.

Beklaget overtredelsen

I tillegg til Jensen var det tolv andre til stede på feiringen, ifølge TV 2. På det tidspunktet var det forbudt å samle over ti personer i private hjem i Oslo.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sa Jensen til kanalen da saken ble kjent.

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sa hun.

Har etterforsket i seks uker

Statsminister Erna Solberg ble i april ilagt en bot på 20.000 kroner for å ha brutt koronareglene da hun samlet familien til 60-årslag på Geilo i vinterferien. Sørøst politidistrikt brukte tre uker på etterforskningen.

NTB har bedt om et intervju med Siv Jensen om hva hun tenker om at Oslopolitiets etterforskning nå har pågått i seks uker.

– Politiet etterforsker saken, og til det har jeg ingen kommentar, skriver Jensen i en sms via sin pressekontakt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer