Hellas:

Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot brannmenn

Gresk politi brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrerende brannmenn i Aten fredag. En brannmann ble skadd da han ble rammet av en sjokkgranat.

Politiet bruker vannkanoner mot brannmannskaper som demonstrerer for bedre arbeidsbetingelser. Foto: Giannis Dimitropoulos / InTime News via AP / NTB
Politiet bruker vannkanoner mot brannmannskaper som demonstrerer for bedre arbeidsbetingelser. Foto: Giannis Dimitropoulos / InTime News via AP / NTB Vis mer
Publisert

Brannmennene møtte opp i uniformer da de samlet seg utenfor det nyetablerte departementet for klimakrise og sivilforsvar nord for den greske hovedstaden.

Kravet er flere faste jobber, ikke korttidskontrakter som de nå har.

Hellas ble i sommer rammet av store skogbranner som svidde av over 1.000 kvadratkilometer på øya Evvia, samt områder sør i Hellas.

Landet har over 15.000 brannmenn i sommermånedene, men rundt 5.000 av dem jobber som sesongarbeidere.

– Kontraktarbeiderne gjør alt de kan for å bekjempe brannene om sommeren. De har gang på gang blitt lovet skikkelige jobber. Men de er blitt lurt. Jeg vet ikke hva slags katastrofe som må skje – flere branner, flere flommer – for å få budskapet gjennom, sier Alexandros Farandakis, som leder kontraktarbeidernes fagorganisasjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer