Politiet bruker vannkanoner mot demonstrantene i Myanmar

Flere tusen har samlet seg i demonstrasjoner mot de militære kuppmakerne i Myanmars hovedstad Naypyidaw. Politiet bruker vannkanoner mot demonstrantene.

Politiet brukte vannkanoner mot demonstranter som protesterte mot militærkuppet i Myanmars hovedstad Naypyidaw mandag. Foto: AP / NTB
Politiet brukte vannkanoner mot demonstranter som protesterte mot militærkuppet i Myanmars hovedstad Naypyidaw mandag. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det mandag for tredje dag på rad samlet seg mange demonstranter i Naypyidaw, tok politiet vannkanoner i bruk mot folkemengdene, ifølge AFPs fotograf på stedet.

Fotografen melder at to personer ble skadd, og i bilder av hendelsen på sosiale medier kan man se to menn kollapse etter å ha blitt sprayet ned. Ifølge demonstranter er det kjemikalier i vannet.

Demonstrantene trosser kuppmakerne og demonstrerer mot kuppet 1. februar. Fredsprisvinner og regjeringssjef Aung San Suu Kyi har siden da sittet i husarrest etter å ha vunnet valget.

I helgen var det store demonstrasjoner både i Naypyidaw, Yangon og andre byer i Myanmar. De fortsatte mandag morgen.

– Dette er en arbeidsdag, men vi går ikke på jobb selv om de trekker oss i lønn, sier den 28-årige fabrikkarbeideren Hnin Thazin.

Tre fingre for demokratiet

I Myanmars største by Yangon vokste en demonstrasjon seg raskt stor. Demonstrantene samlet seg i ett av byens viktigste veikryss. Etter en kort stund hadde over tusen mennesker samlet seg.

De hevet tre fingre i været, som er blitt et symbol på demokratikampen i Sørøst-Asia, ropte slagord mot militærkuppet og holdt opp plakater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer