Politiet: Bil kjørte en kilometer i feil retning før dødsulykken i Operatunnelen

Mannen i slutten av 20-årene som kjørte ulykkesbilen i Operatunnelen natt til lørdag 5. november, er ennå ikke avhørt.

Mannen i slutten av 20-årene som kjørte ulykkesbilen i Operatunnelen natt til lørdag 5. november, er ennå ikke avhørt. Her kjøres bilen bort. Foto: Annika Byrde / NTB
Mannen i slutten av 20-årene som kjørte ulykkesbilen i Operatunnelen natt til lørdag 5. november, er ennå ikke avhørt. Her kjøres bilen bort. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

En ung kvinne omkom da personbilen kolliderte med en lastebil i tunnelen i Oslo. Ifølge Avisa Oslo hadde bilen da kjørt over en kilometer i feil kjøreretning.

– Årsaken til at han fremdeles ikke har forklart seg, er at han har ønsket å bytte forsvarer, opplyser politiadvokat Eric Lindset i Oslo politidistrikt til avisa.

– De har formentlig kommet fra Mosseveien og inn i tunnelen. Deretter har de kjørt i godt over én kilometer i feil retning før ulykken skjedde, sier Lindset om hendelsesforløpet.

Føreren er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død, en bestemmelse som ofte blir brukt i trafikkulykker med dødsfølge.

De fire andre som var passasjerer i bilen, ble skadd, men kom seg ut på egen hånd, ifølge politiet. Passasjerene er i alderen 17 til 20 år. Alle ble brakt til Ullevål sykehus.

Det er tatt blodprøve av sjåføren. Politiet har ikke mistanke om rus, men avventer fortsatt analyseresultatene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer