Politiet ber om tolv nye ukers varetekt for Tengs-siktede

Når fengslingsperiode går ut tirsdag 12. april vil politiet be om tolv nye uker varetektsfengsling for 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs.

Politiadvokat Fredrik Soma sier politiet har som mål å ferdigstille etterforskningen av Tengs-saken til sommeren. Foto: Carina Johansen / NTB.
Politiadvokat Fredrik Soma sier politiet har som mål å ferdigstille etterforskningen av Tengs-saken til sommeren. Foto: Carina Johansen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter politiadvokat Fredrik Martin Soma overfor Haugesunds Avis.

Karmøymannen, som også er mistenkt for drapet på Tina Jørgensen, ble pågrepet 1. september på Sørlandet. Det har snart gått et halvt år siden han sist ble avhørt av politiet.

– Etterforskningen fortsetter, og det vil den gjøre fram mot sommeren. Politiet har som mål å bli ferdig med Tengs-saken før sommerferien, forteller Soma.

Mannen har sittet varetektsfengslet i Åna fengsel i Rogaland, mens han venter på at politiet skal ferdigstille etterforskningen og sende saken over til statsadvokaten.

– Det går på avhør, ulike undersøkelser og videre arbeid med etterforskningen som allerede er gjort i saken. Det dreier seg om å behandle opplysningene som er kommet inn til politiet, sier Soma om arbeidet som gjenstår.

Mannen har via sine advokater hevdet sin uskyld i begge sakene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer