Politiet ber folk la bilen stå i Østfold: – Kritisk glatt

Mildværet har startet i Sør-Norge, og væromslaget skaper glatte veier flere steder. I dag er ikke dagen for bilturer som ikke er nødvendig, opplyser politiet.

Bilde fra Statens vegvesen sitt webkamera, her på E6 ved Støkken i Vestby søndag morgen. Foto: Statens vegvesen / NTB
Bilde fra Statens vegvesen sitt webkamera, her på E6 ved Støkken i Vestby søndag morgen. Foto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert

Meteorologene har opplyst at kuldebølgen som har preget deler av Sør-Norge den siste tiden, nå er forbi. Nå skal flere fylker preges av både plussgrader og regn.

– Det regner og er minusgrader i Østfold og Follo. Det er ventet tiltakende svært vanskelige kjøreforhold, skriver Øst politidistrikt på X/Twitter søndag morgen.

– Vi her flere meldinger allerede på kritisk glatte partiet på E6 i Østfold. Vi oppfordrer til å la bilen stå om man ikke absolutt må ut å kjøre, skriver de videre.

Det er sendt ut en lang rekke farevarsler i forbindelse med væromslaget, blant annet oransje farevarsler for svært mye is i deler av Østlandet og Agder. Det er også sendt ut gult farevarsel for is for Vestlandet, Vestfold og Telemark.

– Meldt verre

Vegtrafikksentralen stiller seg bak politiets oppfordring om å ikke legge ut på veiene søndag om man ikke må.

Det er store mannskaper i sving for å salte kontinuerlig på veiene, sier trafikkoperatør Tilia Matre i Vegtrafikksentralen øst til NTB.

– Det er isglatt på asfalten. Vi følger godt med på værmeldingene og prognosene, sier hun.

– Det kan se ut som det er meldt til å bli verre enn det er nå, så vi oppfordrer bilister til å vurdere nødvendigheten av kjøreturen i dag.

Kan bli kolonnekjøring

På Vestlandet kan det bli problemer i høyden søndag. Der det ligger snø, blir det is. I områder der det er bart og vått, men plutselig blir kaldt, kan glatta komme overraskende på, forklarer trafikkoperatør Ken Ove Holm i Vegtrafikksentralen vest.

– Det kan fryse til fort der det går fra å være pluss til minus, sa Holm til NTB tidlig søndag morgen.

På fylkesvei 50 Hol-Aurland ble det klokken 9 innført kolonnekjøring fra Geiteryggtunnelen til Øyestøl. På grunn av vind og uvær er det fare for kolonnekjøring på kort varsel på både på riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 15 over Strynefjellet.

Mildværet skal flytte seg over til Østlandet utover dagen.

(©NTB)

Mer om