Politiet ber deg sjekke passet ditt om du skal reise neste år

For å unngå lang ventetid før sommerferien neste år, oppfordrer politiet alle som trenger nytt pass før sommerferien, til å bestille time allerede nå.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av nordmenn har et pass som enten har gått ut, eller som snart går ut. Politiet forventer at mange ønsker å fornye passet sitt når det nå er mulig å reise mer igjen.

På grunn av pandemien utløp mange pass i fjor uten at de ble fornyet, noe som kan by på problemer om for mange vil ha nytt pass eller ID-kort samtidig.

For å unngå lange ventetider før neste års sommerferie, oppfordrer politiet de som trenger et nytt pass eller ID-kort til å bestille time allerede nå.

– Hvis alle som skal ha nytt pass eller nasjonalt ID-kort venter til våren, blir det utfordrende å tilby timer til alle som ønsker det, selv med utvidede åpningstider og flere ansatte, sier Unni Norum, fungerende seksjonssjef i Politidirektoratet.

Vanligvis har pass- og ID-kontorene mest pågang i månedene mars til juli, men pågangen kan bli større neste år hvis mange utsetter å fornye passet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer