Politiet ber boligområde gjøre seg klar til evakuering etter skogbrann på Sotra

Brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden har spredd seg til bebyggelse. Over 400 er evakuert, og beboere i Ågotnes-området bes gjøre seg klar for evakuering.

Brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden kommune har spredd seg. Et helt boligfelt er evakuert.Foto: Marit Hommedal / NTB
Brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden kommune har spredd seg. Et helt boligfelt er evakuert.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har god oversikt over brannen, men vi har ikke klart å hindre spredning. Den har spredd seg inn mot et boligfelt, og vi har fått brann i et bolighus, sa Jarl Hestad ved 110-sentralen Vest til NTB like før klokken 19.

– Er det en fare for at brannen kan spre seg til ytterligere bebyggelse?

– Det er alltid en fare så lenge det brenner. Det er det vi forsøker å forhindre, sier Hestad.

Ifølge Bergens Tidende hadde det kort tid etter tatt fyr i et nytt hus, og hele boligfeltet på Maggevarden med om lag 400 beboere blir evakuert.

– Nå er vi virkelig i en kritisk fase med tanke på om vi klarer å stoppe denne brannen før det går helt galt, sa vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen til Bergensavisen klokka 18.15.

Hestad sier det er det snakk om kvadratkilometer når han anslår hvor stort område som brenner.

Uklar årsak

Ifølge Bergens Tidende er over 400 personer så langt evakuert. På Twitter skriver Vest politidistrikt de ønsker at beboere på Maggevarden og Valderhaug evakuerer og møtes på fotballbanen på Ågotnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer