Politiet avslutter den midlertidige bevæpningen etter påkjørselen i Steinkjer

Politiet avslutter tirsdag ettermiddag den midlertidige nasjonale bevæpningen som ble innført etter den alvorlige hendelsen i Steinkjer søndag.

Politiet avslutter den midlertidige bevæpningen som ble innført etter at en mann natt til søndag kjørte inn i en folkemengde i Steinkjer. Her er en politibil på åstedet søndag formiddag. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB
Politiet avslutter den midlertidige bevæpningen som ble innført etter at en mann natt til søndag kjørte inn i en folkemengde i Steinkjer. Her er en politibil på åstedet søndag formiddag. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den midlertidige bevæpningen ble innført søndag etter at en mann i slutten av 20-årene kjørte inn i en folkemengde i Steinkjer natt til søndag.

Politidirektoratet skriver i en pressemelding at bevæpningen ble innført som et tiltak for å øke politiets beredskap i forbindelse med en svært alvorlig hendelse og en uavklart situasjon.

– Den pågående etterforskningen har gitt oss informasjon og bedre oversikt, og det er besluttet å avslutte den midlertidige bevæpningen. Ordre om bevæpning kan gis når det er nødvendig for å håndtere en alvorlig trusselsituasjon, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet i en pressemelding.

21 år gamle Sigve Bremset ble drept i påkjørselen i Steinkjer natt til søndag. To andre personer ble lettere skadd i hendelsen.

Mannen som kjørte på menneskene, ble mandag varetektsfengslet i to uker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer