Politiet avfyrte varselsskudd i Oslo sentrum

Politiet så seg nødt til å avfyre varselskudd for å hindre en knivstikking i Brugata i Oslo natt til onsdag. Ingen ble skadd, men en mann i 20-årene er pågrepet.

Publisert

Det var en politipatrulje som ble oppmerksom på situasjonen klokka 1.11, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

– En slåsskamp mellom fem personer ser alvorlig ut. Patruljen nærmer seg stedet, og fra avstand ser de at en person med kniv i hånden løper etter en annen. For å få personen til å avstå fra det, skyter de et varselskudd. Personen slipper kniven og blir pågrepet, forteller operasjonslederen.

Ingen ble skadd i hendelsen. Den pågrepne er en mann i 20-årene som «har vært borti politiet før».

– Det er ikke hver dag at politiet avfyrer varselskudd, men her skjedde ting så fort og trusselen var så alvorlig. Så her så patruljen seg nødt til å avfyre varselskudd, sier operasjonsleder Stokkli – som berømmer patruljen for å ha tatt en god avgjørelse som hindret at offeret ble knivstukket.

Oslo-politiet har orientert Spesialenheten for politisaker, selv om de ikke er pliktige til å varsle om saker der det ikke er personskade.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer