Politiet åpner for at alle som har bestilt reise kan søke om nødpass

Politiet har mulighet til å tilby nødpass til flere, og åpner nå for at alle som har bestilt reise kan søke om nødpass.

Illustrasjonsbilde av norske nasjonale pass og id-kort. Alle som har bestilt reise kan nå få nødpass (hvitt). Foto: Heiko Junge / NTB.
Illustrasjonsbilde av norske nasjonale pass og id-kort. Alle som har bestilt reise kan nå få nødpass (hvitt). Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man kan tidligst søke sju dager før planlagt reise. De nye kriteriene gjelder fra midnatt torsdag 7. juli, skriver politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Politiet har en begrenset beholdning av nødpass, men selv etter at vi utvidet muligheten til å søke, kommer det få søknader. Vi utvider derfor kriteriene igjen for å bidra til at flere kan søke nødpass. Men vi understreker at det ikke er sikkert at alle som ønsker det vil få, og at det kan bli lange køer enkelte steder, sier Bjørn Vandvik i Politidirektoratet.

Politiet presiserer at man må kunne dokumentere at man har bestilt reise. Man kan tidligst møte opp sju dager før planlagt reise.

– Politiet fortsetter å overvåke situasjonen nøye, og det vil fortsatt være slik at vi først og fremst må sikre at de som virkelig trenger nødpass kan få det, sier Vandvik.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer