Politiet aksjonerte mot norsk luksusvilla i jakten på svensk bombemann

Politiet aksjonerte i helgen mot en norsk luksusvilla i jakten på en mann som er mistenkt for å stå bak eksplosjonen i Göteborg forrige uke.

Eksplosjonen i en boligblokk i Annedal sentralt i Göteborg tirsdag forrige uke førte til en kraftig brann. En 55-åring er etterlyst i saken. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT via AP / NTB
Eksplosjonen i en boligblokk i Annedal sentralt i Göteborg tirsdag forrige uke førte til en kraftig brann. En 55-åring er etterlyst i saken. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT via AP / NTB Vis mer
Publisert

Den mistenkte 55-åringen ble mandag varetektsfengslet in absentia, siktet for blant annet grov allmennfarlig ødeleggelse. Han ble også etterlyst internasjonalt.

Allerede lørdag gjennomførte imidlertid norsk politi i samarbeid med sine svenske kolleger en aksjon mot en adresse i Norge, skriver Expressen.

Ifølge avisens opplysninger oppdaget politiet det de trodde var et livstegn fredag som koblet bombemannen til Oslo, noe som førte til aksjonen mot en villa i et av Oslos mest eksklusive områder. Siktede ble ikke funnet.

Den nåværende eieren av boligen, en fremgangsrik norsk forretningsmann, sier til Expressen at han ikke har hatt noe kontakt med siktede.

– Jeg har blitt ringt opp av politiet og kunne fortelle dem at denne mannen ikke er å finne i huset. Etter det jeg har forstått har han vært registrert på adressen for 20 år siden eller noe sånt, men jeg vet ingenting mer. Han er absolutt ikke der, sier han.

Den tidligere eieren av boligen, også han en norsk forretningsmann, bekrefter at han leide ut en del av huset til bombemannen for mange år siden.

– Han leide en leilighet av meg i mange år, så det er klart jeg har møtt ham. Han sa han var skipsmegler, sier han.

Han sier det fortsatte å komme post til leiligheten lenge etter at siktede forlot leiligheten, da han aldri meldte flytting.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer