Politiet advarer mot stor brannfare. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix
Politiet advarer mot stor brannfare. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix Vis mer

Advarer mot brannfare

Politiet advarer om tørt terreng og brannfare flere steder

Nødetatene advarer mot å tenne bål ute etter en rekke branner flere steder i landet søndag.

Publisert

I Spydeberg i Østfold har brannmannskaper slukket en bråtebrann som kom ut av kontroll. Et område på om lag 200 kvadratmeter har brent. Øst politidistrikt advarer mot bråtebrenning.

– Det er fryktelig tørt ute nå og veldig lite som skal til før brannen sprer seg, tvitrer de.

Lørdag brant et bolighus i Mysen i Østfold ned som følge av en gressbrann som spredte seg til boligen og en garasje. En person som drev med bråtebrann på naboeiendommen, er mistenkt i saken. En person ble sendt til sykehus med røykskader som følge av brannen.

I Bø i Telemark rykket brannmannskaper søndag ut til en skogbrann i Nordbøåsen. Brannvesenet fikk kontroll, og jobbet med etterslokking utover dagen, opplyser Midt-Telemark brann- og redningstjeneste.

Flere branner i Rogaland

I Rogaland har det brent en rekke steder i helgen. Både i Tysvær og i Sandnes jobbet brannfolk søndag med å slokke gressbranner som oppsto dagen før.

Gressbrannen som har herjet i Tysvær, ble slokket søndag formiddag.

Brannmannskaper i fylket jobbet søndag ettermiddag fortsatt med å slukke en gressbrann i Noredalen i Sandnes, som kom under kontroll i 11-tiden, opplyser 110-sentralen sørvest.

Et brannhelikopter bistår, sammen med 15 mannskaper fra brannvesenet. Gressbrannen startet lørdag kveld i området rundt Øykjafjellet i Noredalen.

Pølse på termos

Det har også vært en rekke mindre gressbranner i regionen søndag, blant annet i Sokndal og Stavanger.

Innsatsleder Audun Matre i Haugaland brann og redning sier det er svært tørt terreng på hele sørvestlandet, og ber folk unngå å tenne ild i nærheten av skogområder.

– Nå som det er påske, er det sikkert mange som vil grille, men vi oppfordrer heller til å ha pølsa på termos, sier han til NTB.

15. april starter det generelle bålforbudet, det varer til 15. september. 14 kommuner i Rogaland innførte lørdag totalt bålforbud med umiddelbar virkning.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.