Advarer mot brannfare

Politiet advarer om tørt terreng og brannfare flere steder

Nødetatene advarer mot å tenne bål ute etter en rekke branner flere steder i landet søndag.

Politiet advarer mot stor brannfare. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix
Politiet advarer mot stor brannfare. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Spydeberg i Østfold har brannmannskaper slukket en bråtebrann som kom ut av kontroll. Et område på om lag 200 kvadratmeter har brent. Øst politidistrikt advarer mot bråtebrenning.

– Det er fryktelig tørt ute nå og veldig lite som skal til før brannen sprer seg, tvitrer de.

Lørdag brant et bolighus i Mysen i Østfold ned som følge av en gressbrann som spredte seg til boligen og en garasje. En person som drev med bråtebrann på naboeiendommen, er mistenkt i saken. En person ble sendt til sykehus med røykskader som følge av brannen.

I Bø i Telemark rykket brannmannskaper søndag ut til en skogbrann i Nordbøåsen. Brannvesenet fikk kontroll, og jobbet med etterslokking utover dagen, opplyser Midt-Telemark brann- og redningstjeneste.

Flere branner i Rogaland

I Rogaland har det brent en rekke steder i helgen. Både i Tysvær og i Sandnes jobbet brannfolk søndag med å slokke gressbranner som oppsto dagen før.

Gressbrannen som har herjet i Tysvær, ble slokket søndag formiddag.

Brannmannskaper i fylket jobbet søndag ettermiddag fortsatt med å slukke en gressbrann i Noredalen i Sandnes, som kom under kontroll i 11-tiden, opplyser 110-sentralen sørvest.

Et brannhelikopter bistår, sammen med 15 mannskaper fra brannvesenet. Gressbrannen startet lørdag kveld i området rundt Øykjafjellet i Noredalen.

Pølse på termos

Det har også vært en rekke mindre gressbranner i regionen søndag, blant annet i Sokndal og Stavanger.

Innsatsleder Audun Matre i Haugaland brann og redning sier det er svært tørt terreng på hele sørvestlandet, og ber folk unngå å tenne ild i nærheten av skogområder.

– Nå som det er påske, er det sikkert mange som vil grille, men vi oppfordrer heller til å ha pølsa på termos, sier han til NTB.

15. april starter det generelle bålforbudet, det varer til 15. september. 14 kommuner i Rogaland innførte lørdag totalt bålforbud med umiddelbar virkning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer