Politiet advarer om svindelforsøk fra politiets eget telefonnummer

Onsdag skal flere ha blitt ringt opp fra Innlandet politidistrikts telefonnummer og bedt om å oppgi kontoopplysninger. Dette er svindel, advarer politiet.

Oslo 20210714. Illustrasjonsbilde på person som bruker bruker en mobiltelefon.Foto: Annika Byrde / NTB
Oslo 20210714. Illustrasjonsbilde på person som bruker bruker en mobiltelefon.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i Innlandet skriver på Twitter onsdag kveld at flere personer skal ha blitt ringt fra politidistriktet sentralbordnummer, 62 53 90 00.

Det er deretter gjort forsøk på å blant annet få ut kontoopplysninger, noe politiet aldri vil gjøre.

«Det er ikke politiet som ringer om dette, vi ber aldri om slike opplysninger over telefon», skriver politiet i Twittermeldingen.

Innlandet politidistrikt ber folk som har opplevd å bli oppringt om å kontakte politiet, og understreker samtidig at det ikke er noe fare med å ringe nummeret opp igjen, da vil man komme i kontakt med politiet på vanlig måte.

(©NTB)

«YOU»: I en sending på Fox News oppstår det en liten misforståelse mellom tv-profilene Laura Ingraham og Raymond Arroyo. Nå spekuleres det i om det er ekte eller iscenesatt. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer