Politiet advarer om krevende kjøreforhold – flere buss- og trikkelinjer innstilt

Brøytebilen er i gang med brøytearbeidet på E6 ved Snåsa i Trøndelag. Politiet i Trøndelag ber folk vurdere nødvendigheten av å kjøre onsdag kveld. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB.
Brøytebilen er i gang med brøytearbeidet på E6 ved Snåsa i Trøndelag. Politiet i Trøndelag ber folk vurdere nødvendigheten av å kjøre onsdag kveld. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB. Vis mer
Publisert

Politiet i Trøndelag og Vest politidistrikt advarer mot vanskelige kjøreforhold i sine distrikter. I Trondheim er flere buss- og trikkelinjer innstilt.

– Vi får meldinger om vanskelige kjøreforhold med glatt vei, vind og snødrev flere steder blant annet rundt Trondheim og Orkland. Vurder nødvendigheten av å kjøre i kveld, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter onsdag.

Innstilte buss- og trikkelinjer

Været i Trøndelag har i løpet av onsdag kveld ført til at de fleste buss- og trikkelinjer i Trondheimsregionen er innstilt.

– De fleste linjer i Trondheimsregionen er innstilt grunnet vær og føre. Vil bli gjenopptatt fortløpende når forholdene bedrer seg, skriver kollektivselskapet AtB på sin nettside.

– Våre to operatører Vy og Tide har besluttet å innstille de aller fleste bussavgangene i Trondheimsregionen. Dette gjøres av hensyn til passasjerer og sjåfører, samt å unngå flere materielle skader, sier markedsdirektør Grethe Opsal i AtB til Adresseavisen.

Det er ikke bare i Trondheimsregionen været er krevende. Onsdag kveld er et polart lavtrykk er på vei mot Helgeland og Nord-Trøndelag.

– Vær oppmerksom på at det kan skje raske endringer i været. Vi forventer opptil full storm enkelte steder. Kraftige snøbyger kan gi vanskelige kjøreforhold, skriver meteorologene på Twitter.

Krevende forhold på Vestlandet

Forholdene er også krevende i Bergen og omegn. Der har væromslaget ført til trafikale utfordringer onsdag kveld. Klokka 17.30 opplyste politiet til Bergensavisen at det kan bli aktuelt å regulere trafikken på riksvei 555.

– Middelvinden har vært oppe på 22 meter i sekundet. I henhold til prosedyrer må vi begynne å regulere trafikken ved 25 m/s, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

Politiet oppfordrer trafikanter til å ikke legge turen mot Sotrabroen med lette kjøretøy og last som har stort vindfang.

– Ifølge vindprognosene ser det ut til at vinden skal toppe seg i 21-22-tiden, så vi følger nøye med, sa trafikkoperatør Tor Evensen ved Vegtrafikksentralen.

Stengte fjelloverganger

Værforholdene har også ført til at flere fjelloverganger holder stengt onsdag kveld. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt, det er også riksvei 13 Vikafjellet, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, fylkesvei 53 Årdal-Tyin og fylkesvei 50 Aurland-Hol, samt E136 Åndalsnes-Bjorli, melder NRK.

Samtidig er det kolonnekjøring over riksvei 15 Strynefjellet, men fjellet kan bli stengt på kort varsel. Kolonne er det også på E134 Haukelifjell.

I nord blir E6 over Kvænangsfjellet stengt klokka 22 grunnet rasfare. E10 Bjørnfjell er stengt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer