– Denne type svindel blir stadig mer utbredt, og framgangsmåten endrer seg hele tiden. Vi har fått mange henvendelser, og politiet har registrert at dette pågår i stor grad over hele landet.
Jeg vil tro antall tilfeller bare vil fortsette å øke, sier faglig leder for nettpatruljen i Øst politidistrikt, Jostein Dammyr, til Romerikes Blad.
Metoden går ifølge politiet ut på at svindleren sender en melding via sosiale medier der de hevder å ha mye penger. De hevder de søker selskap via internett eller telefon, og sier de til gjengjeld vil de sende deg mellom 1.000 og 5.000 dollar i uken.
Etter ganske kort tid spør «sugardaddyen» etter epost, eller PayPal-konto, slik at de kan gjennomføre den første betalingen.

Erdogan vil erklære Norges ambassadør for uønsket i Tyrkia
Like etter kommer en epost fra PayPal der det hevdes at personen har sendt penger. Deretter kommer det en epost som utgir seg for å være fra PayPal, der det hevdes at man må betale en avgift på mellom 50 og 200 dollar for å få låst opp utbetalingen. Ofte i kryptovaluta.
– Sender du pengene, vil du havne i en verre situasjon enn den du allerede befinner deg i. Pengene som loves bort eksisterer ikke, og de vil du aldri se noe til, sier Dammyr.
(©NTB)