Politiet advarer mot falske 500-lapper

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg.

Politiet advarer mot falske 500-lapper i omløp i Sarpsborg. Seddelen på bildet er ekte. Foto: Lise Åserud / NTB
Politiet advarer mot falske 500-lapper i omløp i Sarpsborg. Seddelen på bildet er ekte. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Mandag ble en mann i Sarpsborg holdt tilbake av vektere etter at han skal ha forsøkt å benytte en falsk 500-lapp på Storbyen kjøpesenter.

Onsdag fikk politiet nok en melding om en person som hadde benyttet en falsk 500-lapp – denne gang på Spar-butikken på Klavestadhaugen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet har ransaket boligene til begge de mistenkte.

– Vi har hatt noen slike saker det siste året. Det startet i fjor vår, og per i dag er det opprettet til sammen åtte saker i Sarpsborg som gjelder falske pengesedler, sier politiførstebetjent Aksel Smestad Jacobsen på Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.

De falske sedlene er rutinemessig sendt til Kripos for nærmere analyse.

– Kripos slår fast at noen rett og slett har kopiert en 500-lapp og printet ut sedlene ved bruk av en ordinær blekkskriver, sier politiførstebetjenten.

Politiet vet ikke hvem som har produsert de falske sedlene, og kjenner ikke omfanget av pengeforfalskningen.

Den som kjennes skyldig i å forfalske penger, risikerer inntil tre års fengsel. Om forholdet vurderes som grovt, er strafferammen ti års fengsel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer