Politiet advarer: Forsøk på svindel ved å ringe fra Kripos-nummer

Kripos advarer folk mot svindel dersom de blir ringt opp fra deres telefonnummer og blir fortalt at noen har tatt opp lån i deres navn.

Flere har kontaktet Kripos og sagt at de er blitt utsatt for svindelforsøk ved at noen har ringt fra deres nummer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Flere har kontaktet Kripos og sagt at de er blitt utsatt for svindelforsøk ved at noen har ringt fra deres nummer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Kripos opplyser at de er blitt kontaktet av personer som er blitt oppringt fra deres telefonnummer +47 23 20 80 00 og fått vite at noen har tatt opp lån i deres navn.

– Dette er forsøk på svindel, skriver Kripos.

Svindelmetoden omtales som spoofing. Det går ut på å forsøke å lure noen ved å gi seg ut for å være en annen avsender enn den man virkelig er. Kripos skriver at det tidligere i sommer også kom meldinger om folk som var blitt forsøkt svindlet ved å bli oppringt fra andre enheter i politiet.

– Ikke del BankID, passord eller sensitive personopplysninger over telefon eller epost. Dette gjelder uansett hvem som spør. Vær varsom hvis noen spiller på frykt, nysgjerrighet, usikkerhet, kjærlighet, penger eller tidspress for å få opplysninger fra deg, skriver Kripos.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer