Ung kvinne knivstukket i Oslo

Politiet: - Hun var et tilfeldig offer

En kvinne i 20-årene er innlagt på sykehus etter å ha blitt knivstukket ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo.

Politiet ble varslet om knivstikkingen elleve minutter over tre natt til søndag. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)
Politiet ble varslet om knivstikkingen elleve minutter over tre natt til søndag. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet ble varslet av kvinnen selv klokken 3.11.

– Hun ga politiet en beskrivelse av gjerningsmannen og fortalte i hvilken retning han forlot stedet. Det førte til en pågripelse av en mann i midten av 40-årene kun få minutter senere, opplyser operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen hadde da på seg gjenstanden som ble brukt til å stikke kvinnen.

Hendelsen skjedde på gateplan ved Birkelunden, ikke langt fra Paulus kirke. Ifølge Solberg ble kvinnen stukket i mageregionen.

– Hun var oppegående og tilsnakkendes da nødetatene kom, sier operasjonslederen

–Kvinnen er blitt operert ved Ullevål sykehus og tilstanden er stabil, opplyser Solberg. Det er ingenting som tyder på at det er fare for livet.

Tilfeldig offer

Politiet har ingen opplysninger om noen relasjon mellom fornærmede og mistenkte.

Politiet har avhørt flere vitner i saken, blant annet en venninne av fornærmede som var sammen med henne da hun ble knivstukket, melder NRK.

– Etter samtaler med kvinnen og vitner framstår det som hun var et tilfeldig offer. De skal ha kommet gående i hver sin retning da mannen uprovosert stakk henne, sier operasjonslederen til NTB.

Alvorlig

Han kaller det en stygg sak.

– Det er som regel en foranledning når noe slikt skjer, men det virker det ikke som det er her. Dette er en veldig alvorlig hendelse, sier Solberg.

Den mistenkte mannen, som ifølge politiet er norsk statsborger, blir trolig avhørt søndag formiddag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer