Vis mer

Politiet: - Det ser kanskje ut som de trenger hjelp, men det er et usselt knep

Svensk politi advarer.

(upublisert) Opprettet


Tirsdag la svensk politi ut en advarsel mot veipirater på sine Facebook-sider.

- Det ser kanskje ut som de trenger hjelp med bilen, men det er et usselt knep for å få dere til å stanse. Stopp ikke om du er usikker. Vi vil ikke at dere skal utsettes for dette, advarer Polisen på Facebook.

Ifølge svensk politi er veipirater et sikkert, men kjedelig vårtegn. De bruker sleipe metoder for å lure til seg verdier.

- Vi har sett at flere kriminelle personer, som veipirater, lurer til seg kontanter eller bensin ved hjelp av falsk gull langs veiene.

Innlegget spres fort, og har i skrivende stund blitt delt nesten 11.000 ganger.
Ett tråkigt vårteckenVi har sett att allt fler kriminella personer, som vägpirater, lurar till sig kontanter eller...

Posted by Polisen on 15. mars 2016Observert i Norge


Også i Norge dukker veipirater opp med jevne mellomrom. Senest i slutten av februar fikk norsk politi meldinger om veipirater langs E6 i Østfold. UP advarer bilister mot å stoppe.

– Å stoppe langs høyhastighetsveier som E6 i Østfold er uansett en dum idé. Blir man forsøkt vinket inn av mistenkelige personer så anbefaler vi å kontakte politiet fremfor å stoppe, sier UP-sjef Stein-Olaf Røberg til Fredrikstad Blad.

Han innrømmer at veipiratene er vanskelige å pågripe.

- De er flinke til å forsvinne like raskt som de kom. Vi har ikke pågrepet noen så langt i år.

Slik jobber piratene


Veipiratene opererer gjerne på gjenkjennelig vis, skriver DinSide. Stopper du, kan følgene scenario utspille seg:

Svensk politi skriver på sine nettsider at det også har vært tilfeller hvor personer har truet til seg penger eller nappet smykker av bilister.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.