Politiet: - Det er kaos der ute nå

Det har skjedd flere trafikkulykker på Østlandet tirsdag ettermiddag.

Trafikkulykke på E6 i Vestby. Snøfall og glatte veier på Østlandet har ført til flere trafikkulykker. Foto: Tor Aage Hansen / NTB
Trafikkulykke på E6 i Vestby. Snøfall og glatte veier på Østlandet har ført til flere trafikkulykker. Foto: Tor Aage Hansen / NTB Vis mer
Publisert

– Det går dårlig nå. Vi har veldig mye å henge fingrene i, og håper at det roer seg snart, sier operasjonsleder Svein Valle i Øst politidistrikt til NTB i 15.30-tiden.

Han forteller at han knapt har tid til å snakke med mediene mellom alle ulykkene.

– Vi oppfordrer folk som kan til å la bilen stå. Det er glatt rett og slett. Vi har alle kapasitetsproblemer, både oss, brannvesenet, Statens vegvesen og de som driver med salting.

– Det er kaos der ute nå, slår Valle fast.

Flere ulykker på E6

– Kjør forsiktig! oppfordrer Øst politidistrikt tirsdag ettermiddag etter at de har blitt varslet om flere trafikkulykker på få minutter.

I deler av Sør-Norge daler snøen ned, og det får følger for trafikken.

På E6 mellom Langhus og Frogn ble det på kort tid meldt om fire trafikkuhell – alle på en strekning på rundt 15 kilometer.

– Vi har en på E6 i sørgående ved Vestby, en ved Langhus, en ved Frogn, i tillegg til Nordbytunnelen. Det er innenfor en relativt kort strekning på relativt kort tid, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Stadig nye ulykker

Politiet i Øst melder fortløpende om nye ulykker på Twitter, og området Follo er spesielt rammet.

Det har også vært en trafikkulykke på E6 ved Ulvensplitten i retning Gardermoen i Oslo, der tre biler var involvert. Politiet melder at føreren av den ene bilen har blitt fraktet til sykehus for sjekk, og at trafikken glir sakte forbi.

Også Veitrafikksentralen sør opplyser at det er stedvis glatt på E18 og E134 i deres region.

– Det er meldt om mer snø de neste timene. Vi oppfordrer alle om å kjøre etter forholdene. Brøytemannskap er ute og gjør tiltak. Vær tålmodig og ta hensyn, oppfordres det derfra.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer