Politibetjent kritisk skadd etter påkjørsel i Aarhus

En 31 år gammel mannlig politibetjent er livstruende skadd etter at han fredag kveld ble påkjørt av en bilist på flukt fra politiet i Aarhus i Danmark.

Publisert

Påkjørselen skjedde klokken 18.14 da betjenten skulle legge ut en spikermatte for å stoppe bilisten i bydelen Åbyhøj i Aarhus.

– Jeg har i kveld fått melding om at en av våre betjenter er blitt alvorlig skadd i tjenesten i forbindelse med en trafikkulykke i Aarhus. Han får nå behandling på sykehuset, og vi avventer ytterligere detaljer om hans tilstand, sier politidirektør i Kirsten Dyrman i Østjyllands politi i en pressemelding.

Dyrman sier betjentens familie er varslet og er til stede på sykehuset.

Bilen som kjørte på politibetjenten, prøvde å stikke av fra politiet. Bilen kom i svært høy fart, og etter påkjørselen kjørte den 20 år gamle bilisten i retning Brabrand.

Fluktbilen ble funnet i nærheten av ulykkesstedet, men sjåføren er fortsatt på frifot. Politiet etterlyser den mistenkte gjerningsmannen med både navn og bilde og ber publikum om opplysninger som kan føre til pågripelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer