Frankrike:

Politibetjent angrepet utenfor politistasjon – etterforskes som mulig terrorangrep

En politibetjent ble angrepet med stikkvåpen i den franske byen Cannes mandag. Gjerningspersonen skal ha blitt skutt og brakt til sykehus.

Cannes. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Cannes. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den franske innenriksministeren Gérald Darmian skriver på Twitter at gjerningspersonen er uskadeliggjort.

Avisa Nice-Matin skriver at angrepet fant sted utenfor en politistasjon i byen. Politibetjenten ble ikke skadd takket være sin skuddsikre vest, opplyser en talsperson fra politiet.

Politibetjenten satt i en bil med to andre politifolk da de ble angrepet. Angriperen skal ha blitt skutt tre ganger av en av de andre betjentene i bilen og ble deretter brakt til sykehus med livstruende skader.

Politikilder sier til nyhetsbyrået AFP at gjerningsmannen hevdet å handle «i profetens navn.» Saken etterforskes som et mulig terrorangrep, ifølge kildene.

Trusselnivået i Frankrike har vært oppjustert siden en bølge av terrorangrep rystet landet i 2015. Om dag 250 mennesker har blitt drept i landet i løpet av de siste årene. Den ytterliggående islamistorganisasjonen IS har gjentatte ganger oppfordret sine tilhengere til å angripe soldater og politi i Frankrike.

Innenriksministeren skal reise til den sørfranske byen i løpet av dagen for å vise sin støtte til politiet og til Cannes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer