Politiansatt drepte fire kollegaer i Paris

En mangeårig ansatt i fransk politi drepte torsdag fire kollegaer med kniv, før han selv ble skutt og drept. Dramaet fant sted i politihovedkvarteret i Paris.

Bevæpnet politi og soldater vokter gaten utenfor hovedkvarteret i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix
Bevæpnet politi og soldater vokter gaten utenfor hovedkvarteret i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fransk politi etterforsker ikke hendelsen som et terrorangrep, men tror en personkonflikt kan ligge bak.

– Jeg så en mann med en kniv i hånden. Han løp etter en politimann. Politimannen beordret ham til å stanse og skjøt da mannen ikke gjorde det, forteller en politiansatt til avisa Le Parisien.

– Politimannen ba ham om å stanse tre ganger, men mannen stanset ikke, sier en annen politimann til avisa. Dramaet endte på gårdsplassen utenfor politiets hovedkvarter i 13-tida.

– Han avfyrte to skudd og jeg så mannen falle. Vi jobber i politiet og kjenner uheldigvis vedkommende, sier en annen.

Startet på kontoret

Ifølge franske medier fant knivangrepet sted i en del av hovedkvarteret der publikum ikke har adgang. En kilde opplyser til Le Figaro at det dreier seg om politiets informasjonsavdeling.

Angrep startet på mannens eget kontor, før han så tok seg videre rundt om i bygget, ifølge Travers.

Tre av de drepte var ifølge statsadvokat Remi Heitz politioffiserer, mens den fjerde var sivilt ansatt i politiet.

Ansatt i 20 år

Den antatte gjerningsmannen (45) har vært ansatt i politiet i om lag 20 år, men er foreløpig ikke identifisert nærmere, skriver Le Parisien.

Motivet er foreløpig ukjent, men etterforskere mistenker at det bunner i en arbeidskonflikt, ifølge AFP. Politiet omtaler ikke drapene som en terrorhandling.

– Folk løp overalt og mange gråt. Jeg hørte skyting innenifra. Kort tid etterpå så jeg politibetjenter som gråt. De hadde panikk, forteller tolken Emery Siamandi, som befant seg i bygget da angrepet skjedde.

I tillegg til de fire drepte skal flere ha blitt såret av gjerningsmannen, men ifølge innenriksminister Christophe Castaner er tilstanden deres «relativt betryggende».

– Paris gråter

– Paris gråter for sitt folk i ettermiddag, etter dette fryktelige angrepet på politiets hovedkvarter. Tapet er stort, flere politimenn har mistet livet, skriver Paris' borgermester Anne Hidalgo på Twitter.

– På vegne av alle parisere går mine første tanker til ofrenes familier, skriver hun videre.

Hovedkvarteret ligger rett over gaten for Notre-Dame-katedralen. En T-banestasjon i nærheten ble stengt, og området sperret av.

Angrepet skjedde dagen etter at tusenvis av politifolk gikk i demonstrasjonstog i Paris i protest mot lav lønn, lang arbeidstid og økning i antall selvmord innen politiet.

President Emmanuel Macron besøkte politiets hovedkvarter kort tid etter angrepet, og det samme gjorde statsminister Édouard Philippe og innenriksminister Castaner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer