Mistenker korrupsjon

Politiaksjon mot Porsche

Tysk politi har aksjonert mot den tyske bilprodusenten Porsche på mistanke om korrupsjon, opplyser påtalemyndigheten i Stuttgart.

Porsches kontor i Stuttgart ble tirsdag gjennomsøkt av tysk politi. Foto: NTB scanpix / AFP
Porsches kontor i Stuttgart ble tirsdag gjennomsøkt av tysk politi. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mistanken går ut på at en revisor har fått bestikkelser for å gi ut informasjon til Volkswagen-selskapets skatterådgiver.

– En representant for revisorkontoret i Stuttgart har gitt fortrolige opplysninger til en skatterådgiver i Porsche og akseptert godtgjørelser i bytte, heter det i en uttalelse tirsdag ettermiddag.

Nesten 200 politifolk og etterforskere gjennomsøkte Porsches kontorer, selskapets skattekontor, kontoret til en skatterådgiver, og private boliger i og rundt Stuttgart, i jakt på papir og digitale dokumenter.

I tillegg til denne saken har påtalemyndigheten mistanke om at Porsche har utbetalt «uberettigede» og «uforholdsmessig store» beløp til et tidligere bedriftsrådsmedlem.

Seks personer, blant dem noen i selskapets ledelse, «kan ha begått svindel mot Porsche», heter det i uttalelsen fra påtalemyndigheten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer