Porsches kontor i Stuttgart ble tirsdag gjennomsøkt av tysk politi. Foto: NTB scanpix / AFP
Porsches kontor i Stuttgart ble tirsdag gjennomsøkt av tysk politi. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer

Mistenker korrupsjon

Politiaksjon mot Porsche

Tysk politi har aksjonert mot den tyske bilprodusenten Porsche på mistanke om korrupsjon, opplyser påtalemyndigheten i Stuttgart.

Publisert

Mistanken går ut på at en revisor har fått bestikkelser for å gi ut informasjon til Volkswagen-selskapets skatterådgiver.

– En representant for revisorkontoret i Stuttgart har gitt fortrolige opplysninger til en skatterådgiver i Porsche og akseptert godtgjørelser i bytte, heter det i en uttalelse tirsdag ettermiddag.

Nesten 200 politifolk og etterforskere gjennomsøkte Porsches kontorer, selskapets skattekontor, kontoret til en skatterådgiver, og private boliger i og rundt Stuttgart, i jakt på papir og digitale dokumenter.

I tillegg til denne saken har påtalemyndigheten mistanke om at Porsche har utbetalt «uberettigede» og «uforholdsmessig store» beløp til et tidligere bedriftsrådsmedlem.

Seks personer, blant dem noen i selskapets ledelse, «kan ha begått svindel mot Porsche», heter det i uttalelsen fra påtalemyndigheten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.