Polens parlament avviste forslag om å gjøre abort sidestilt med drap

Et borgerforslag om å kreve 25 års fengsel for kvinner som tar abort i Polen, ble avvist av landets parlament torsdag.

Det var demonstrasjoner foran det polske parlamentet før avstemningen. Her holder en demonstrant en kleshenger, et symbol på farlige og ulovlige aborter. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB.
Det var demonstrasjoner foran det polske parlamentet før avstemningen. Her holder en demonstrant en kleshenger, et symbol på farlige og ulovlige aborter. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Forslaget falt med 361 nei-stemmer mot 48 ja-stemmer, deriblant 228 fra det konservative regjeringspartiet PiS.

Partiledelsen kalte forslaget ekstremt og kontraproduktivt, tross at det var PiS som strammet inn Polens allerede svært restriktive abortlov i fjor. I dag forbyr Polen abort unntatt i tilfeller der kvinnens liv eller helse er i fare, eller der graviditeten er et resultat av en forbrytelse som voldtekt eller incest.

Forslaget fra en anti-abortgruppe ville innført straff på minst 25 års fengsel for kvinner som tar abort eller personer som bistår det.

I praksis reiser polske kvinner utenlands for å ta abort, eller bestiller abortpiller i posten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer