Polen vil øke styrkene ved grensen til Belarus til 10.000 soldater

Polen vil øke antallet soldater ved sin østlige grense til Belarus til 10.000 soldater, opplyser landets forsvarsminister Mariusz Blaszczak torsdag.

Polske myndigheter sender over dobbelt så mange soldater til grensen til Belarus. Nå vil 10.000 soldater ha en tilstedeværelse der. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB
Polske myndigheter sender over dobbelt så mange soldater til grensen til Belarus. Nå vil 10.000 soldater ha en tilstedeværelse der. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB Vis mer
Publisert

Disse soldatene er et tilskudd til de allerede 4000 soldatene som er der fra før, ifølge polske myndigheter. Senest onsdag ble det sendt 2.000 soldater til landets østlige grense til Belarus.

Det skjer samtidig som rekordmange migranter krysser grensen fra Belarus til Polen, en situasjon polske myndigheter hevder Russland og Belarus har orkestrert for å destabilisere situasjonen i EU-land.

Polen har den siste tiden ropt varsku om trusselen om provokasjoner fra Belarus og potensielle farer ved at leiesoldatfirmaet Wagner-gruppen holder til der.

Polske myndigheter anklager også Belarus og Russland for å ha skapt en ny strømning av migranter til EU-land i et forsøk på å destabilisere regionen.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer