Polen: Migrantkrisen kan vare i flere måneder

Krisen på den hviterussiske grensen kan vare i flere måneder, advarer den polske forsvarsministeren. Natt til onsdag forsøkte migranter igjen å krysse grensen.

Dronebilde viser polske grensevakter som bruker vannkanon mot migranter i sammenstøt på den hviterussiske grensen i nærheten av byen Grodno. Polske myndigheter sier migrantene kastet stein mot vaktene. Foto: Leonid Shcheglov/BelTA via AP/NTB
Dronebilde viser polske grensevakter som bruker vannkanon mot migranter i sammenstøt på den hviterussiske grensen i nærheten av byen Grodno. Polske myndigheter sier migrantene kastet stein mot vaktene. Foto: Leonid Shcheglov/BelTA via AP/NTB Vis mer
Publisert

Polen avfyrte tirsdag tåregass og satte inn vannkanoner mot steinkastende migranter som forsøkte å ta seg over EUs østlige grense.

Tusenvis av migranter, hovedsakelig fra Midtøsten, oppholder seg i leirer ved grensen i det Vesten sier er en krise skapt av Hviterussland for å splitte EU og slå tilbake mot sanksjoner. Minsk har avvist anklagene.

- Vil ta måneder

– Vi må forberede oss på at situasjonen på den polsk-hviterussiske grensen ikke vil løses raskt. Vi må forberede oss på måneder. Jeg håper det ikke tar år, sa forsvarsminister Mariusz Blaszczak til polske Radio Jedynka.

Migrantenes forsøk på å krysse grensen hadde vedvart i løpet av natten, ifølge Blaszczak, som la til at de hadde brukt «samme metode for å angripe den polske grensen» som på tirsdag.

– Den offentlige oppmerksomheten har vært rettet mot det som skjedde i Kuznica, mens mindre grupper av migranter prøvde å bryte seg gjennom den polske grensen på andre steder, sa han.

Mange forsøk

Grensevakter har opplyst at de oppdaget 161 forsøk på ulovlig grensepassering tirsdag, inkludert to kraftfulle forsøk på å krysse grensen registrert i løpet av kvelden.

Ni politifolk, én grensevakt og én soldat ble såret i sammenstøt tirsdag, ifølge polske myndigheter. Alle var skrevet ut av sykehus onsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer