Polen: Ingen grunn til å tro at sabotasje forårsaket lekkasje fra oljerørledning

Lekkasjen fra en polsk del av rørledningen Druzjba, som frakter olje fra Russland til EU, skyldes antakelig en ulykke, ifølge polske myndigheter.

Rørsystemet Druzhba er verdens største rørsystem. Foto: NTB scanpix / REUTERS/David W Cerny
Rørsystemet Druzhba er verdens største rørsystem. Foto: NTB scanpix / REUTERS/David W Cerny Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lekkasjen i rørledningens hovedlinje, som frakter olje til Tyskland, ble oppdaget tirsdag kveld. Årsaken er foreløpig ukjent, opplyste den polske operatøren Pern ifølge nyhetsbyrået Reuters onsdag morgen. Pern sier lekkasjen ble avdekket på en seksjon av rørledningen som ligger rundt 70 kilometer fra byen Plock sentralt i Polen.

– Her kan vi snakke om skader forårsaket av en ulykke, sier Mateusz Berger, den øverste tjenestemannen med ansvaret for energi-infrastruktur i Polen. Han sier det ikke er noen grunn til å tro at lekkasjen ble forårsaket av sabotasje.

Den andre linjen i rørledningen og andre deler av Perns infrastruktur fungerer som normalt, opplyser operatøren.

Druzjba – «vennskap» på russisk – strekker seg fra Russland, via Belarus, til en rekke EU-land. Rørledningen har flere forgreninger og utgjør et nettverk som frakter olje til blant annet Polen, Ungarn, Tsjekkia og Tyskland. Lekkasjen skjer mens Europa står overfor en alvorlig energikrise i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina.

– Det viktigste tiltaket vi gjør, er å pumpe ut væsken og lokalisere lekkasjen for å stoppe den, sier talsmann for brannvesenet, Kraol Kierzkowski, til den statlige kringkasteren TVP.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer