Polart lavtrykk treffer land: - Vær ekstremt forsiktig

Meteorologene oppgraderer til oransje farenivå for polart lavtrykk i Trøndelag. Lavtrykket skaper problemer flere steder i Nord-Norge og Trøndelag.

Uvær i Trondheim i 2011. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Uvær i Trondheim i 2011. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Det kan bli opp mot sterk storm enkelte områder. Varselet gjelder for både lørdag og søndag, opplyser varsom.no.

Twitter skriver Meteorologene at lavtrykket beveger seg sørover og vil treffe land i Trøndelag lørdag kveld og natt til søndag. Det ventes nordlig full storm og kan hende sterk storm.

Det polare lavtrykket fører til trafikale problemer i Trøndelag og Nord-Norge.

– Akkurat nå er det et føre som gjør det best å være i ro hjemme. Må du ut og kjøre, så ta det rolig. Det er ikke meldt om alvorlige ulykker foreløpig, men noen utforkjøringer og små uhell har det vært, sier Erling Drangsholt, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Trondheim til NRK.

Kan kjøre via Finland

Uværet fører blant annet til at flere fjelloverganger er stengt.

I Troms er blant annet E6 over Kvænangsfjellet stengt. Her skal det gjøres en ny vurdering ved 10-tiden søndag. Dette er andre gang i løpet to uker at den eneste veien til Finnmark i Norge blir stengt på grunn av uvær.

Politiet i Finnmark opplyser på Twitter at personer som må kjøre via Finland på grunn av omkjøringen, er unntatt covid-19-forskriften.

«Dette forutsettes at det skjer en direkte omkjøring i det karantenepliktige området», skriver politiet.

E6 over Saltfjellet ble både stengt og åpnet igjen lørdag. På Twitter opplyser Vegtrafikksentralen nord at veien kan bli stengt på kort varsel.

– Vær ekstremt forsiktig

Ifølge farevarslingen til Yr vil det lørdag dannes et polart lavtrykk på Tromsøflaket. Dette vil bevege seg sørover og treffe land i Trøndelag lørdag kveld og natt til søndag.

Det er foreløpig usikkert hvor det vil treffe land.

Redningsselskapet skriver på Twitter at de advarer mot meget sterk vind i Trondheimsfjorden og deler av Nordland.

«Vær ekstremt forsiktig når du beveger deg nært sjøen eller oppholder deg på brygge eller molo», skriver Redningsselskapet.

Varselet gjelder Frøyabanken, Haltenbanken, Sklinnabanken, Trænabanken, C4, D3, Dype D4, E3, F3, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag, skriver varsom.no

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer