Planlegger å trappe opp luftangrepene mot Gaza

Israel skal umiddelbart trappe opp sine angrep i Gaza for å øke presset på Hamas, sier en talsperson for militæret på en pressekonferanse lørdag kveld.

Palestinsk gutt går ved bygninger som ble ødelagt av israelske bombinger av al-Zahra, utenfor Gaza City.(AP Photo/Ali Mahmoud)
Palestinsk gutt går ved bygninger som ble ødelagt av israelske bombinger av al-Zahra, utenfor Gaza City.(AP Photo/Ali Mahmoud) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi må gå inn i neste fase av krigen under de beste forholdene, ikke i henhold til hva noen forteller oss. Fra i dag øker vi angrepene og minimerer faren, sa Daniel Hagari, talsperson for Israels militære (IDF).

Tidligere på dagen ba Hagari sivile som er igjen i Gaza by og de nordlige delene av Gazastripen, trekke sørover for sin egen sikkerhet. Ifølge IDF har omtrent 700.000 palestinere i nord så langt flyktet til det sørlige Gaza.

– Vi vil intensivere angrepene på militære mål og Hamas' regjeringsanlegg i nord og fortsette å angripe mål som kan utgjøre en trussel mot bakkestyrker i de neste stadiene av krigen, sa Hagari lørdag ettermiddag.

Lørdag er det to uker siden Hamas gikk til angrep på Israel. Siden da har over 7000 mennesker blitt drept i Israel, på Gazastripen og den okkuperte Vestbredden.

FN anslår at rundt 1,4 millioner mennesker på Gazastripen allerede har blitt fordrevet fra hjemmene sine.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer