Pinnekjøttet spiser seg inn på ribba

Åtte av ti nordmenn planlegger å spise ribbe eller pinnekjøtt på julaften i år. Men nå nærmer pinnekjøtt nærmer seg ribbe i popularitet, skriver Nationen.

Åtte av ti nordmenn planlegger å spise ribbe eller pinnekjøtt på julaften i år. Her ser vi pinnekjøtt hos slakter Jan Strøm-Larsen hos Strøm-Larsen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
Åtte av ti nordmenn planlegger å spise ribbe eller pinnekjøtt på julaften i år. Her ser vi pinnekjøtt hos slakter Jan Strøm-Larsen hos Strøm-Larsen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det viser Matprats juleundersøkelse gjennomført av YouGov. Undersøkelsen viser dessuten at tre prosent av oss sverger til lutefisk og tre prosent til pizza på julaften.

Det melder Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) på sine nettsider.

– Juletallene er som de pleier å være. Ribbe og pinnekjøtt hører fremdeles til julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to. Kalkunen tar tredjeplassen, forteller analyseansvarlig i Matprat, Gunnar Thoen, ifølge Nationen.

Han forteller at de ser et skille mellom øst og vest når det gjelder julemiddagen.

– Mens østlendingene velger ribbe, elsker vestlendingene pinnekjøttet sitt. Ribba går av med sammenlagtseieren for hele landet, og går også til topps i Trøndelag og Nord-Norge, sier Thoen.

Thoen mener en av årsakene til at pinnekjøtt øker i popularitet er at flere har innvandrerbakgrunn i Norge.

– Vi ser at flere innvandrere er representert i våre undersøkelser. Folk som ikke er født i Norge har ikke det samme forholdet til ribbe som vi har. Lam og sau framstår som mer universelle dyreslag med hensyn til kjøttmiddagen.

(©NTB)

Mer om