Pfizer/Biontech trenger ingen justering for å virke mot nye coronavarianter

Coronavaksinen utviklet av Biontech og Pfizer trenger foreløpig ingen justering for å virke mot nye koronavarianter, melder tyske Biontech.

Pfizer uttaler at det ikke er noe som tyder på de må endre vaksinen for at den skal virke på de muterte virusvariantene som har dukket opp. Foto: NTB scanpix / AFP
Pfizer uttaler at det ikke er noe som tyder på de må endre vaksinen for at den skal virke på de muterte virusvariantene som har dukket opp. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert

Biontech utviklet vaksinen i samarbeid med Pfizer og sier at det enn så lenge ikke foreligger bevis for at den må modifiseres.

– Det er ingenting som viser at det er nødvendig å endre vaksinen for at den skal virke mot de mest sentrale koronavariantene som har dukket opp, sier Biontech i sin kvartalsrapport.

Har tjent milliarder

Her framgår det også at virksomheten går så det suser. Overskuddet i første kvartal ble på 1,13 milliarder euro av en omsetning på 2 milliarder. Omsetningen i første kvartal i fjor var på 27,7 millioner euro, så økningen er formidabel.

– Biontech fortsetter leveranser av covid-19-vaksiner til over 90 land og territorier. Ved kontinuerlig fornyelse får stadig nye området tilgang til vaksiner, samtidig som vi håndterer nye koronavarianter, sier toppsjef Ugur Sahin.

En tredje dose

Selskapet skriver at det uansett foreligger en plan dersom det skulle bli nødvendig å ta hånd om spesielle koronavarianter. Som en del av denne strategien er Biontech i ferd med å undersøke effektene av en tredje dose av vaksinen. Blant annet vil man undersøke om det gir beskyttelse over lengre tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer