Pfizer vil gi eldre amerikanere en fjerde vaksinedose

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om autorisasjon for å tilby en andre påfyllingsdose av selskapenes vaksine til folk over 65.

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om autorisasjon for å tilby en andre påfyllingsdose av selskapenes vaksine til folk over 65. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB
Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om autorisasjon for å tilby en andre påfyllingsdose av selskapenes vaksine til folk over 65. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tall fra Israel viser at eldre vil ha nytte av det, mener selskapene. Den nåværende anbefalingen er to vaksinedoser, etterfulgt av en påfyllingsdose for alle som er tolv år eller eldre.

Forslaget er at folk over 65 år blir tilbudt en fjerde dose. Det må vurderes av smittevernetaten CDC og mat- og legemiddeltilsynet FDA. Om det blir godkjent, er spørsmålet hvor lenge etter dose tre den fjerde dosen skal gis.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer