Pfizer-vaksinen har fått grønt lys i USA

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har gitt nødgodkjenning til bruk av koronavaksinen til Pfizer og Biontech.

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har gitt nødgodkjenning til bruk av Pfizer og Biontechs koronavaksine. Foto: AP / NTB
Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har gitt nødgodkjenning til bruk av Pfizer og Biontechs koronavaksine. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New York Times , som var først ute med nyheten, får dette oppgitt av tre personer som er tett på avgjørelsen. Også Washington Post har kilder som sier det samme.

Avgjørelsen åpner ifølge New York Times for at om lag 2,9 millioner doser kan sendes ut i løpet av den neste uka. Først ut til å bli vaksinert blir helsepersonell og beboere i pleiehjem.

FDA følger dermed anbefalingen fra sitt ekspertpanel som torsdag vurderte vaksinen som trygg og effektiv.

USA er det hardest rammede landet av koronapandemien i verden, og nesten 300.000 amerikanere har dødd etter å ha fått covid-19.

Medisinsk mirakel

President Donald Trump lovet fredag at den første vaksinedosen ville bli gitt innen 24 timer.

Han sier videre at godkjenningen er et «medisinsk mirakel».

– Dette er en av de største vitenskapelige bragdene i historiene, sier Trump.

I en uttalelse gjengitt av ABC News omtaler FDA-direktør Stephen Hahn godkjenningen som en «milepæl i kampen mot denne fryktelige pandemien».

– I dag kan vi begynne å gjøre millioner av amerikaneres håp om til virkelighet, sier Pfizers administrerende direktør Albert Bourla, ifølge ABC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer