Pfizer og Biontech starter vaksinetesting på barn

Legemiddelgigantene Pfizer og Biontech har startet testing med koronavaksine på barn under elleve år.

Pfizer og Biontech har startet vaksinetesting på barn. Bildet er fra an annen anledning der pasienter mottar Pfizer- og Biontech-vaksinen i Spanish Fork i Utah i USA. Illustrasjonsfoto: Rick Bowmer / AP / NTB
Pfizer og Biontech har startet vaksinetesting på barn. Bildet er fra an annen anledning der pasienter mottar Pfizer- og Biontech-vaksinen i Spanish Fork i Utah i USA. Illustrasjonsfoto: Rick Bowmer / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Sammen med vår partner Biontech har vi satt de første dosene på friske barn i en global studie over tre faser for å kunne vurdere sikkerheten, toleransen og vaksineimmunogeniteten av Pfizer-Biontech-vaksinen, opplyser Pfizer i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge detaljer publisert på clinicaltrials.gov dreier det seg om testing av tre ulike nivåer med vaksinedoser på barn under elleve år. Fra før pågår det vaksinetesting på barn mellom 12 og 15 år.

Moderna og AstraZeneca er fra før i gang med tilsvarende vaksinetesting på barn. Johnson & Johnson planlegger også å gjøre det.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer