Pfizer-Biontech ber EU om å få bruke coronavaksinen på barn ned til tolv år

De to selskapene opplyser fredag at de har levert en søknad til EUs legemiddelbyrå (EMA), som fra før har godkjent vaksinen for bruk på personer over 16 år.

Pfizer og Biontech har søkt EUs legemiddelbyrå (EMA) om å få benytte coronavaksinen på barn ned mot tolv år. Foto: Berit Roald / NTB
Pfizer og Biontech har søkt EUs legemiddelbyrå (EMA) om å få benytte coronavaksinen på barn ned mot tolv år. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksinen er til nå satt på drøyt 2.000 barn i alderen tolv til 15 år, og studien har vist at den gir 100 prosent beskyttelse mot smitte. Studien fortsetter for å se om den gir bivirkninger på lengre sikt.

Pfizer-Biontech har tidligere søkt USAs legemiddeltilsyn (FDA) om midlertidig tillatelse til å benytte vaksinen på barn i alderen 12 til 15 år, men det er foreløpig ikke fattet noen beslutning om dette.

Biontech-sjef Ugur Sahin opplyste torsdag at barn i denne aldersgruppen kan få tilgang til vaksinen fra juni dersom FDA og EMA gir tillatelse til det.

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) opplyste i forrige uke at det kan bli aktuelt å utvide vaksinasjonsprogrammet til barn i Norge.

– FHI vil etter hvert vurdere om det er aktuelt å utvide vaksinasjonsprogrammet til barn. Det kan være alle barn eller bare barn med spesielle sykdommer som gjør dem mer utsatt for alvorlig coronasykdom, sa han til NTB.

Aavitsland understreker at det ennå ikke er tatt noen beslutning om dette.

– FHI vil nøye vurdere fordeler og ulemper med vaksinasjon av barn. Dette er typisk en slik sak der man bør tenke seg nøye om og vurdere alle forhold. Siden barn sjelden får alvorlig koronasykdom, er fordelen med vaksinasjon mindre enn hos voksne og eldre, sa han.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer