Vis mer

Personer som tør å ta risiko er smartere enn andre

Elsker du fart og spenning? Da bør du lese videre.

(upublisert) Opprettet


I en ny studie, gjennomført ved universitetet i Finland, kommer det fram at risikosøkende mennesker ofte er smartere enn andre, skriver Forskning.no

Forskerne undersøkte beslutningsprosessene i hjernen til 34 unge menn i alderen 18 til 19 år, hvor bildene fra hjerneskanningen viste at de som tok raske avgjørelser om å ta en sjanse, hadde betydelig mer hvit substans (det nevrale nettverket) enn de som stoppet opp og valgte å «safe».

I en artikkel fra Business Insider kommer det også fram at sjansen for at du tar risiko ofte, kommer når du er lykkelig og føler deg «høy» på livet.

- Nyttig kunnskap


Dagfinn Moe, forsker ved Sintef og atferdsanalytiker, forteller til Forskning.no at dette vil ha betydning for hvordan vi kan forstå hjernes utvikling og læringspotensialet knyttet til risikovillighet.

- Dette funnet er interessant og det vil være nyttig kunnskap for både foreldre, lærere i skolen, trenere innen idrett og ikke minst føreropplæring og den høye risikoen vi har blant unge bilførere, sier han.

Ifølge DinSide kan det også være at du er avhengig av å oppleve fare om du er en person som elsker aktiviteter som setter deg i fare.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.