Personer som tør å ta risiko er smartere enn andre

Elsker du fart og spenning? Da bør du lese videre.

Personer som tør å ta risiko er smartere enn andre
(upublisert) Opprettet


I en ny studie, gjennomført ved universitetet i Finland, kommer det fram at risikosøkende mennesker ofte er smartere enn andre, skriver Forskning.no

Forskerne undersøkte beslutningsprosessene i hjernen til 34 unge menn i alderen 18 til 19 år, hvor bildene fra hjerneskanningen viste at de som tok raske avgjørelser om å ta en sjanse, hadde betydelig mer hvit substans (det nevrale nettverket) enn de som stoppet opp og valgte å «safe».

I en artikkel fra Business Insider kommer det også fram at sjansen for at du tar risiko ofte, kommer når du er lykkelig og føler deg «høy» på livet.

- Nyttig kunnskap


Dagfinn Moe, forsker ved Sintef og atferdsanalytiker, forteller til Forskning.no at dette vil ha betydning for hvordan vi kan forstå hjernes utvikling og læringspotensialet knyttet til risikovillighet.

- Dette funnet er interessant og det vil være nyttig kunnskap for både foreldre, lærere i skolen, trenere innen idrett og ikke minst føreropplæring og den høye risikoen vi har blant unge bilførere, sier han.

Ifølge DinSide kan det også være at du er avhengig av å oppleve fare om du er en person som elsker aktiviteter som setter deg i fare.

Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer