Person pågrepet etter «alvorlig hendelse» i Kongsberg, opplyser politiet

En person er pågrepet etter det politiet omtaler som en alvorlig hendelse i Kongsberg sentrum.

Foto: Skjermpdump.
Foto: Skjermpdump. Vis mer
Publisert

– Det er pågrepet en gjerningsperson. Det er en alvorlig hendelse. Politiet kommer tilbake med mer informasjon, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter klokken 19.24 onsdag kveld.

Det var klokken 18.28 onsdag at politiet meldte at det pågikk en aksjon i Kongsberg sentrum. De ba samtidig publikum om å holde seg innendørs fordi de ikke hadde kontroll på gjerningspersonen, etter at en person var blitt skutt etter med pil og bue.

Det var lokalavisen Laagendalsposten som først meldte at politiet opplyste til dem klokken 19 at gjerningspersonen var pågrepet. Det er også bevæpnet politi på stedet, og et politihelikopter er i lufta over Kongsberg. Politiets bombegruppe skal også være på stedet.

Politiet sier til avisen at det har vært en pågående, livstruende hendelse.

Laagendalsposten skriver samtidig at hele området rundt det gamle fengselet og Nytorget i Kongsberg sentrum er sperret av.

Ordføreren i Kongsberg, Kari Anne Sand (Sp), opplyser til VG at hun følger situasjonen, men at hun ikke har ytterligere informasjon.

– Det er kaos nå, så jeg må oppdatere senere, sier Sand.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer